לחנן הגנן יש לב, ומעל הלב בכיס של סרבל העבודה שלו יש לו זרע בצורה של לב. חנן הגנן טמן באדמה זרע קטן שצורתו צורת לב, לאחר זמן רב הזרע נבט והיה לאילן שצורתו צורת לב: האילן נתן פירות מכל הסוגים ומכל הלב, לכל ילד הוא נתן את הפרי שהוא אוהב. בין שלל הפירות שעל העץ יש גם פרי בצורת מפתח ופרי בצורת נעל. הפרי בצורת המפתח הוא זה שפותח את הסיפור ופותח את הלב ולעומתו הפרי בצורת נעל הוא זה שצועד אתו קדימה ונועל אותו.
חנן הגנן קטף את פירות האהבה שלו ושם אותם בעגלה כשהוא יודע שבלב לבו של כל פרי יש מטמון: "חנן הגנן בעגלה עם פעמון, נוסע ברחוב ושר לו פזמון: שסק, משמש, אפרסמון, קנו פירות באסימון! תפוז, מנגו, פירות המון, בתוכם חבוי מטמון!" "בא מולו הילד ארנון. מה תרצה?- אפרסמון! אפרסמון לארנון, לחנן-אסימון, ודין דין דון בפעמון". חנן הגנן נוסע בירידה ומוכר לכוכבה גויבה, חנן הגנן נוסע הפוך ומוכר לאדר תמר, חנן הגנן נוסע בעליה ומוכר להדס אגס, חנן הגנן נוסע בעמידה ומוכר לסיוון דובדבן.
הילדים אכלו את הפירות ורק חרצני הלב נשארו בידיהם. הם שאלו את חנן היכן המטמון שהוא הבטיח להם. חנן השמח שראה ברכה בעמלו והתעשר בחמישה אסימונים הסביר להם בשמחה: "ילדים יקרים, שמעו הפזמון: החרצן שלכם הוא המטמון! מי שאותו באדמה יטמון- הוא יזכה בפירות המון". הילדים טמנו את המטמונים באדמה השקו אותם וטיפלו בהם ובעזרת השמש ובעזרת העננים ובעזרת הזמן שעובר: "חמישה עצים בגן עומדים! ועל העצים פירות המון: שסק, משמש, אפרסמון, תמר חרוב וערמון, ובכולם חבוי מטמון". והסיפור שפתח בעץ אחד בצורת לב מסתיים בחמישה עצי לב חדשים.
"חנן הגנן" מאוד מרתק את הילדים, העגלה עם הפעמון, הילדים שקונים את הפירות, טמינת החרצנים באדמה והעצים החדשים שצמחו, הכל מרתק אותם. האיורים נפלאים, הקו נקי ומאוד נעים לעיין ואהוב על הילדים, הילה בת החמש וחצי אומרת שהילדה סיוון היא הכי חמודה. אפשר להסביר לילדים שהעץ שבספר הוא עץ מופלא שהכל גדל עליו אך במציאות הבננה, התירס והאבטיח לא גדלים על עצים.
הספר מתאים גם לטו-בשבט, הוא מאיר את הפלא שבחיים, הפלא שבהמשכיות, הפלא שטמון בכל פרי. מפליא כיצד חרצן קטן יכול להפוך לעץ גדול שמניב הרבה פירות, הספר נוגע בלב לבם של החיים הוא עוסק בחקלאות, בסבלנות, באהבה, בהזנה, אך גם בשיווק, ובמסחר וחנן לא מתבייש לבקש כסף וגם לקבל אותו ולהתפרנס בכבוד ונותן בכך דוגמא טובה לילדים. ספר שעוזר לנו לראות את הפלא שבחיים ובהמשכיותם, זוכה פרס זאב לספרות ילדים לשנת תשס"ה. אהוב מאוד על הילדים.
אפשר לשאול את הילדים חידה: מה לא הגיוני בדמותו המאויירת של חנן הגנן? והתשובה היא שזה לא הגיוני שצבע שערו הפך מחום לג'ינג'י.