כדי לארגן מפגש חידות מוצלח צריך לקחת בחשבון כמה דברים: האם המשתתפים מנוסים בפתירת חידות, או שאולי הם חסרי נסיון? האם הם אוהבים חידות מסוג מסוים ולא אוהבים חידות מסוג אחר? האם יש לכולם טעם משותף או שמא יש להם טעמים שונים? האם יש להם ידע כללי נרחב?
במפגש ראשון כדאי לתת חידות מכל הסוגים כדי להגדיל את הסיכוי לקלוע לטעמם של המשתתפים. כשבונים את סדר החידות כדאי לסדר אותן מהקל לקשה ולהשתדל שסדר החידות יהיה בעל משמעות כלשהי מבחינת נושאי החידות, כך שהמעבר בין החידות יראה טבעי וזורם. מומלץ לשלב חידות מצחיקות כדי להעלות את המורל וכדאי אפילו להתחיל איתן את המפגש כדי לחמם את האווירה וליצור מצב רוח טוב, נינוח ופתוח. מומלץ לשלב חידות ידע כדי להביא לידי ביטוי את אלו מבין המשתתפים שזה הצד החזק שלהם.
במידה ואתם מעוניינים להקל על הנשאלים ולהגדיל את הסיכוי שלהם לפתור את החידות באפשרותכם לתת להם כמה חידות מאותו הסוג בזו אחר זו. אתם יכולים ללקט את החידות הדומות שבכל הספרים ולסדר אותן בקבוצות של חידות הבנויות על קונצים שונים ולדאוג שיהיו שתי חידות לפחות מאותו הקונץ כך שמי שיפתור את החידה האחת יקבל ממנה את הרמז שיעזור לו לפתור את החידה הבאה אחריה.
אם זה מפגש שני כדאי ללמוד מהמפגש הראשון ולתת דגש על סגנון חידות שהיה אהוב על המשתתפים ולהימנע ממה שלא היה חביב עליהם. ולעומת זה אם אתם יודעים שיש סוג מסוים של חידות שאהוב על האנשים אפשר לתת מהם יותר. אם הטעם של הנשאלים איננו אחיד יש לתת חידות מגוונות מכל הסוגים. במידה והמשתתפים מנוסים בפתירת חידות כדאי להעלות את רמת הקושי ולהקפיד לא לשים זו ליד זו חידות שבנויות על אותו הקונץ כדי לא להקל מדי על פתירת החידות.
ספרי החידות שלי כתובים כך שאפשר יהיה לנהל איתם מפגש חברתי מוצלח. אפשר להשתמש בספרים כפי שהם ולחוד את החידות לפי הסדר שבו הן כתובות. החידות מסודרות כך שפיתרון חידה אחת לא ירמוז לפתרון החידה הבאה אחריה. וסידור זה מעלה את רמת הקושי של הספר ומאתגר יותר את המשתתפים. אתם יכולים להשתמש בהם כמו שהם או ליצור מהם מערך חידות חדש וקל יותר הכל לפי הצורך ונתון להחלטתכם.
בהצלחה
נאוה גדסי
כותבת ומוציאה לאור של ספרי חידות
קול החידות – זה כל הכיף!
בוקיפונט.
גולשים מחפשים: חידות וחידונים, חידות לטיולים